| Üye Ol | Oyun | Video | Arama |
| Registry Ayarları Windows Vista'ya Kayıt Defteri Üzerinden Yapabileceğiniz İnce Ayarlar. |
![]() |
| LinkBack | Başlık Araçları | Görünüm Modları |
|
|
||||
|
||||
![]() Windows Vista'da güvenlik adına yapılan bir takım yeniliklerden sonra sistem dosyaları üzerinde yapmak istediğimiz ayarlar karşımıza yetki kısıtlamalarını çıkarıyor.Aşağıdaki kayıt sayesinde artık istediğimiz her dosya üzerinde tam yetki sahibi olabileceğiz. Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas] @="Sahipliği Alın" "NoWorkingDirectory"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas\command] @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F" "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F" [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas] @="Take Ownership" "NoWorkingDirectory"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas\command] @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t" "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
SakinBlog.com En son ICEEXOL tarafından düzenlenmiştir : 21.04.08 02:37. |
|
|
||||
|
||||
|
Teşekkürler...
|
|
|
||||
|
||||
|
ben bunu nasl yapacağımı bilmiyorum ayrıntılı anlatabilirmisinizz
|
|
|
||||
|
||||
|
ok ok hallettim. kodlardan (@="...) anlamadığım için bende bilgisayardaki herhangi bir .reg uzantılı dosyaya kopyaladım bu kodları birkaç kez denedim en sonunda oldu....
:lol: :lol: :lol: |
|
|
||||
|
||||
|
sen becermişinde biz beceremedik bi yardımsever yokmu shell\runas diye bi dosya bulamadım:(
|
|
|
||||
|
||||
|
[code] tagı içindeki yazıları kopyalayalım ardından Metin Belgesi oluşturup içine yapıştıralım ve Farklı Kaydet seçeneğini seçip adını xxx.reg koyalım ve bu dosyayı çalıştırıp onaylayalım...Ve bir dosyanın sahipliğini almak içinde o dosyayı sağ tıklatıp "Take Ownership" i seçelim.
|
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
arkadaşlar ben ilk yapdığımda oldu ama sonra kaldırdım o reg ayarını sonradan da bi daha geri yükleyemedim yapamadım kayıt başarıyla eklendi dio ama sağ tıkladın mı hiç bişe cıkmıo eskisi gibi bi yardımcı olsanız
|
|
|
||||
|
||||
|
Take ownership yaptıktan sonra reg dosyasını silebilirmiyiz yoksa kalsın mı peki ...
|
![]() |
| Tags |
| alalim, sahipligini, klasorun, dosya39nin, istedigimiz |
| Başlık Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
Benzer Başlıklar
|
||||
| Başlık | Başlığı açan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
| Windows Vista'da Bir Dosyanın Sahipliğini Alma | GençTürk | Resimli Anlatımlar | 1 | 23.12.07 14:24 |
| dds uzantılı bir dosya | Cerix | Sorunlarınız ve Çözüm Önerileri | 2 | 29.09.07 14:05 |
| Mavi Ekran Hatasının Rengini İstediğimiz Gibi Değiştirelim | ICEEXOL | Genel Bilgi ve İpucu | 0 | 21.09.07 08:31 |
| XP'de Şifrelenmiş Dosya Sorunu | l3eter_l3ocek | Sorunlarınız | 1 | 18.06.07 22:49 |
| IE7'de Dosya İndirme Sınırını Kaldıralım | ICEEXOL | Registry Ayarları | 2 | 26.02.07 09:06 |
| Üye Ol | S.S.S. | Üye listesi | Takvim | Arama | Günün mesajları | Forumları okundu olarak işaretle |