Welcome to Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri Forumları okundu say | Forum görevlileri
Windowsum.com-Windows İşletim Sistemleri

Resimli Anlatımlar Windows Vista İçerikli Görsel Anlatımlar

Comment
LinkBack Review Tools Görünüm Modları
Windows Vista-Windows XP Dual Boot

ICEEXOL Kullanıcısının Avatar'ı
Yayımlayan ICEEXOL
09.03.07
Bu yazımızda Windows XP kurulu bölümlendirilmemiş sabit diskimizi Vista'ya uygun olacak bölümlendireceğiz ve Vista'yı o bölüme kurarak Dual Boot'a imkan vereceğiz.

Programın Adı : Norton Partition Magic 8.0

Programın Linki: İndirin

1-Disk bölümlendirme işlemine fazla değinmek istemiyorum.Yalnızca ayarları resimde gördüğünüz gibi girmeyi unutmayın.

Not : Ben Vista'ya 16 GB'lık alan ayırdım.İmkanınız varsa Vista'ya daha fazla alan ayırın.

Yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra NEXT butonlarına basarak sihirbazı sonlandırın.Ardından programın sol alt köşesindeki APPLY butonunu kullanarak yaptığınız değişiklikleri onaylayın ve sistemi tekrar başlatın.

Yeni Bölüm oluşturuluyor.

Sistemi Vista DVD'si ile başlatın ve ürün kodu bölümünü boş bırakarak devam edin.Kurmak istediğiniz sürümü seçin.Ardından oluşturduğunuz yeni bölüm'ü seçerek Vista'yı oraya kurun.

Kurulum başladı.

Sistem yeniden başladığında "Earlier version of Windows" yazısı ve bu yazının altında Windows Vista'yı göreceksiniz.

Earlier version of Windows 'u seçtiğinizde Windows XP açılacaktır.Eğer hiçbir işlem yapmadan beklerseniz direk Windows Vista açılacaktır.İki işletim sistemi arasındaki seçim süreeniz 30 saniyedir.

Şimdi "Earlier version of Windows" yazısını Windows XP olarak değiştirelim.

EasyBCD programını indirin. Programı Vista ortamında çalıştırın.

Sonuç

Eğer 30 saniye'den sonra Windows Vista değilde Windows XP'nin açılmasını istiyorsanız, aşağıdaki ayarı yapmalısınız.

Eski 09.03.07, 15:37
4over Kullanıcısının Avatar'ı
Member

Dostum mükemmel bir çalışma olmuş.Eline sağlık.
Eski 14.03.07, 16:25
souljes Kullanıcısının Avatar'ı
Member

EasyBCD programı indirdim ne var die açmak istedim ama xp de çalışmadı açılamıyor şifre hatalı tekrar indirin ve şifreyi falan kontrol edin yazıoo cannot start setup!!!!!!!! illaki bu vistadamı çalışacak B) yoksa programda sorun olabilirmi ona göre xp'nin üstüne vista kuracağım.. el atan olursa burdan minnet..
Alıntıyla Yanıtla
Eski 14.03.07, 23:11
Yönetici

Yer: Adana

Programın Vista ortamında çalıştırılması gerektiği yazılmış.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 02.04.07, 08:14
hemicuda Kullanıcısının Avatar'ı
Member

Şimdi benim harddiskte zaten daha önceden manuel olarak ayrılmış bir partition var.(Son formatda Vistayı buraya kurarım diye ayırmıştım dört ay önce mesela).Sorum şu; Norton Partition Magic 8.0 kullanmadan ayırdığım o bölüme Vista kursam dualboot yapmış olurmuyum yani açılış ekranın da seçim şanşım olur mu?Olmazsa bu şartlar altın da bunun çözümü nedir?
Alıntıyla Yanıtla
Eski 04.04.07, 18:48
Yönetici

Alıntı:
Originally posted by hemicuda@Apr 2 2007, 08:14
Şimdi benim harddiskte zaten daha önceden manuel olarak ayrılmış bir partition var.(Son formatda Vistayı buraya kurarım diye ayırmıştım dört ay önce mesela).Sorum şu; Norton Partition Magic 8.0 kullanmadan ayırdığım o bölüme Vista kursam dualboot yapmış olurmuyum yani açılış ekranın da seçim şanşım olur mu?Olmazsa bu şartlar altın da bunun çözümü nedir?
[snapback]2149[/snapback]
Primary olarak bölümlendirme yaptıysanız kurabilirsiniz.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 13.04.07, 13:01
yakamo843 Kullanıcısının Avatar'ı
Member

ben primary olarak ayırmıstım vistayı kurmak için ve kurdum ekrana iki secenek vs çıkmıyor. direkt vista açılıyor. xp yi görmüyor
Alıntıyla Yanıtla
Eski 13.04.07, 13:36
Yönetici

VistaBootPRO programını indirerek Manage OS Entries bölümünün görüntüsünü yollar mısınız.

Alıntıyla Yanıtla
Eski 14.04.07, 08:41
yakamo843 Kullanıcısının Avatar'ı
Member

suan xp yi kaldırdım yinede sağolun. ISS7 nin kurulumunu türkçeye çevirdinizmi? suan acil o lazım. vistada asp dosyalarının ön izlemesini vs yapamıyorum
Alıntıyla Yanıtla
Eski 14.04.07, 08:46
4over Kullanıcısının Avatar'ı
Member

Admin,anlatımı bitirince paylaşacaktır.
Eski 20.04.07, 21:52
Member

ICEEXOL Üstad,

Yanıtın için teşekkür ederim.Dediğin gibi sorunsuz olarak kuruldu.Şimdi ben çeşitli deneyler yapıyorum 32 bit ultimate kurdum arkasında da 64 bit kuracam.Kurup bir süre kurcaladıktan sonra vistanın kurulu olduğu primary olan partitionu sildim tekrar biçimlendirdim.Ama restart yaptığım zamanlar makina da vista kurulu olmamasına rağmen "windows ön yükleme yötecisi (windows boot manager)" çıkmaktadır.Diyelim vista dan vazgeçtim açılışta çıkan "windows ön yükleme yötecisi (windows boot manager)" ni nasıl açılışta çıkmayacak şekilde kaldırabilirim.
Alıntıyla Yanıtla
Eski 20.04.07, 22:21
Yönetici

Alıntı:
Originally posted by hemicuda@Apr 20 2007, 21:52
ICEEXOL Üstad,

Yanıtın için teşekkür ederim.Dediğin gibi sorunsuz olarak kuruldu.Şimdi ben çeşitli deneyler yapıyorum 32 bit ultimate kurdum arkasında da 64 bit kuracam.Kurup bir süre kurcaladıktan sonra vistanın kurulu olduğu primary olan partitionu sildim tekrar biçimlendirdim.Ama restart yaptığım zamanlar makina da vista kurulu olmamasına rağmen "windows ön yükleme yötecisi (windows boot manager)" çıkmaktadır.Diyelim vista dan vazgeçtim açılışta çıkan "windows ön yükleme yötecisi (windows boot manager)" ni nasıl açılışta çıkmayacak şekilde kaldırabilirim.
[snapback]2402[/snapback]
VistaBootPro programını indirerek,önyükleyiciyi kaldırabilirsin.Ayrıca bu işlemi EasyBCD programıylada yapabilirsin.

VistaBootPro

Alıntıyla Yanıtla
Eski 21.04.07, 09:17
Member